2012. október 24., szerda

They didn’t reveal the issue of the Nokia box, but they did reveal Hagyó’s sleeping habit


They didn’t reveal the issue of the Nokia box, but they did reveal Hagyó’s sleeping habit
How is the investigation of Synergon - asked the question Hadnagy Ibolya the lead judge of the council at the Kecskemét Court on the other day of the trial, after Hagyó Miklós defendant no. 1, finished the reading of his testimony. The adequate question was mentioned after Hagyó said in front of the court, that the so called „Nokai box” issue didn’t happen, the indictment has no proof for that, all in all just Balogh Zsolt’s defendant no. 4, statement backed/confirmed it that the issue even happened.


(Photo Source: www.allaboutsymbian.com)

Balogh in his statements said, that the 15 million forint stemmed from the former CEO of the Synergon, what he gave to Hagyó in a Nokia box. Balogh also said that the said/premised company won a public procurement, from where the first 15 million forint was passed to Hagyó in his name.
But the counsel didn’t even listen the CEO of Synergon, so they didn’t follow the assumed soap’s way.
The representative of the counsel confirmed too: Kutron Katalin replied for the question of the judge, that as she knows, no process is going on with the said/premised company, or with the leader of the company. 
Hagyó Miklós even said in his testimony/statement in front of the court, that the indictment is based on testimonies/statements which are uninterested, except of Balogh’s. He brought up that the former leader of the BKV only asked him a meeting for a weekend day, which was located  in Gödöllő, because Hagyó spent his layoff days at his former partner’s house. According to Balogh, this was the meeting where the former deputy lord mayor told him that the year dues will be 15 million forint.
From the testimony/statement is unraveled that the investigators wanted to confirm Balogh’s words by the questioning/hearing as a witness the leader and the employee of the health center where the former politician had treatment. The witnesses are just said that Hagyó was in the institute and that because of his exhaustion he fell asleep over the treatments. To say, with the help of the punctilious investigation work Hagyó Miklós’s then sleeping habit’s were unraveled, but these are not confirmed the event series what brought a 2/3 support for the Fidesz at the election in 2010. 

Source: http://hagyodosszie.blog.hu/2012/10/01/a_nokias-dobozos_ugyet_nem_hagyo_alvasi_szokasait_viszont_feltarta_az_ugyeszseg

Original:
Címkék: balog zsolt bkv per hagyó miklós | Szerző: Hagyó Dosszié | 6:21 am
Hogyan áll a Synergonos nyomozás – tette fel a kérdést Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró a Kecskeméti Törvényszéken a BKV-ügy minapi tárgyalásán, miután Hagyó Miklós elsőrendű vádlott befejezte vallomása felolvasását. Az adekvát kérdést azután hangzott el, miután Hagyó jelezte a bíróság előtt, hogy az úgynevezett Nokia-dobozos ügy nem történt meg, illetve  semmiféle bizonyítéka nincsen vele szemben a vádhatóságnak, mindössze Balogh Zsolt negyedrendű vádlott vallomása támasztja alá, hogy az ügyletre egyáltalán sor került.


(Kép Forrás: www.allaboutsymbian.com)

Balogh vallomásaiban azt állította, a Synergon akkori vezérigazgatójától származott az a 15 millió forint, amit egy Nokia dobozban átadott Hagyónak. Balogh azt is kijelentette, az említett cég nyert el egy közbeszerezést, amelyből az első 15 milliót eljuttatták az ő nevében Hagyóhoz. 
De az ügyészség még csak meg sem hallgatta a Synergon-vezért, vagyis nem követte az állítólagos vesztegetési pénznek az útját.
S ezt az ügyészség képviselője is megerősítette: Kutron Katalin ugyanis azt reagálta a bírói kérdésre, hogy tudomása szerint semmiféle eljárás nem zajlik az említett céggel, vagy annak vezetőivel kapcsolatban.
Hagyó Mikós pedig bíróság előtti vallomásában kifejtette azt is, hogy a vádhatóság vádját Baloghén kívül az ügy szempontjából érdektelen vallomások támasztják alá. Felidézte, hogy a volt BKV-vezér egy találkozót kezdeményezett egy hétvégi napra vele, amire Gödöllőn került sor, mivel Hagyó akkori kedvesénél töltötte a munkaszüneti napokat. Balogh szerint e találkozón közölte volna vele a volt főpolgármester-helyettes, hogy évi 15 millió lesz a tagdíj.
A vallomásból kiderült, a nyomozóhatóságok azzal próbálták alátámasztani Balogh szavait, hogy tanúként hallgatták ki annak az egészségközpontnak a vezetőjét és munkatársát, ahová időközönként a volt politikus kezelésekre járt. A tanúk azonban csak arról tudtak számot adni, hogy Hagyó járt az intézményben és általában kimerültsége okán a kezeléseket átaludta. Vagyis az akkurátus nyomozati munka segítségével kiderültek Hagyó Mikós akkori alvási szokásai, de ezek nem támasztották alá azt az eseménysort, ami kétharmados támogatottságot hozott6 a 2010-es választásokon a Fidesznek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése